Wie is Ewald
Ik ben Ewald Jansen en woon in Groningen. Mijn omgeving beschrijft mij als oprecht geïnteresseerd, integer, toegankelijk en creatief. Naast mijn werk ben ik graag bezig met muziek.

Mensen en muziek zijn twee grote passies van mij. En ze hebben meer overeenkomsten dan je zou denken. Ik vergelijk mensen met instrumenten. Een instrument klinkt goed als het gestemd is. De omgevingsfactoren hebben hierop veel invloed. Dit is bij mensen niet anders. Als de omstandigheden niet optimaal zijn, kun je ontstemd raken. Je functioneert, maar niet optimaal en wellicht met minder plezier. Ik vind het fijn om samen te zorgen voor een betere afstemming.

Terug in de tijd
In 1995 begon ik mijn loopbaan als kwaliteitsmanager. Na enkele jaren ging ik aan de slag als extern auditor bij een certificerende instantie. Het leuke hiervan was dat ik veel bedrijven bezocht en dus veel mensen ontmoette. Het minder leuke vond ik de statische ofwel de bureaucratische kant, de beperkingen van de normen en het feit dat ik voor mijn gevoel niet altijd voldoende toegevoegde waarde kon leveren. Kwaliteitsmanagement kan echt leuk zijn. Als je het anders aanpakt.

Ik werd mij meer bewust van wat ik het liefst doe: Mensen en organisaties begeleiden. Ik heb een zijpad genomen en heb mij omgeschoold tot gecertificeerd vertrouwenspersoon, erkend coach/counselor, psychosociaal hulpverlener, jobcoach en visiteur. Door mijn ervaring en achtergrond pak ik zaken net even anders aan dan de rest. Ik verbind twee werkgebieden met elkaar op geheel eigen wijze. Ik werk niet volgens een standaard aanpak, het is altijd maatwerk.

Het leuke van mijn werk is dat ik altijd bezig ben met mensen. Mensen vertellen graag over hun werk, ze zijn open over de leuke én minder leuke kanten ervan. Tijdens gesprekken luister ik ook naar wat er niet gezegd wordt. Ik krijg vaak te horen dat ik doortastend en communicatief sterk ben. Dit beschouw ik als een groot compliment.

Aandacht voor Kwaliteit
Qtention is een samenvoeging van Quality en Attention. Twee woorden die voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Kwaliteit begint bij aandacht. Aandacht voor mensen, hun motieven en drijfveren. Organisatieontwikkeling gaat niet alleen over organisatorische of technische aanpassingen. En het gaat verder dan winst en cijfers. De mens maakt het verschil, dat is voor mij de basis. Mensen nemen mij snel in vertrouwen. Vertrouwen ervaar ik als een onderschatte waarde.

Samenwerking
Ik werk regelmatig samen met verschillende organisaties. Kennis delen, elkaar versterken, een toegevoegde waarde creëren voor mens & organisatie, zijn zaken die centraal staan bij onze werkzaamheden.

Maar nu, genoeg over mij. Ik kijk ernaar uit om jou te leren kennen.
Neem gerust contact op.